Topcontent header

Archive | Nyheter

Gällande våra testföreställningar.

Ni som kommer till oss på en av våra testföreställningar 21, 22, 23 och 24 juni kl 19.00.

Vi vill att ni ska känna er säkra under er vistelse på vår vackra teater. Tänk på att komma i tid, undvik köer, håll avstånd samt lyssna på vår personal som kommer att hjälpa er under kvällen.
Insläpp sker via vår gamla entré, denna öppnar upp kl 18.00, vi kommer att ha personal utanför grindarna som visar vart ni ska ta vägen. Ingång i teatersalongen kommer endast att ske via den vänstra ingången, det finns personal som tar hand om er även där. När ni går in teatersalongen och ni sitter på höger sida, använd jämna rader för att flyttar er till höger sida, där sitter ingen på dessa rader, det finns personal som hjälper er även här. Detta gäller även under pausen, jämna rader i salongen är tomma samt 2 platser vid sidan om er är alltid tomma, ni sitter 2 tillsammans, Obs biljett med rad samt plats nr gäller och ni får endast sitta på dessa platser, allt för att hålla avstånd.

(Obs! biljetten gäller inte för entré i parken under dessa dagar, oavsett vad som står på er biljett, den gäller endast för föreställningen Pang i Bygget Live)

Vi bjuder på kaffe/te samt kaka, detta serveras under pausen, vid Poppe statyn vid den stora runda gräsmattan utanför teaterområdet. Det kommer att finnas 3st bord där kaffe/te serveras samt 2 bord med era kakor, personal finns på plats som hjälper er. 

Toaletterna håller öppet precis som vanligt, det finns dam toaletter vid vänster sida om Poppe statyn, samt herr toaletter höger sida om Poppe statyn. Vid köbildning vänligen vänta utanför och håll avstånd. Hittar ni inte till toaletterna fråga någon från vår personal så visar de vart de ligger.

Efter föreställningen, visa hänsyn till varandra, stressa inte utan gå lugnt och sakta ut, håll avstånd, personal finns på plats som kommer att hjälpa er. Gällande boken, en till varje bokning, kommer vi att bestämma exakt hur den ska delas ut beroende på väder, information om detta kommer att ske via vår regissör Anders Albien som kommer att tala före föreställningen.

Ännu en gång så ber vi er, lyssna på vår personal, visa hänsyn till varandra och håll avstånd om detta följs då kommer ni att få en riktigt fin kväll hos oss. (Obs! vi kommer att köra föreställningarna oavsett hur vädret är men vi hoppas och tror på solsken).

(Våra serveringar håller inte öppet under dessa föreställningar, allt för att slippa trängsel.)

Varmt välkomna!

Läs gärna mer på vår hemsida om hur vi

Coronasäkrat föreställningarna >>>

Bara två somrar kvar för Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern!

Fredriksdalsteatern i Helsingborg har under många år varit en omtyckt institution i sommar-Sverige. Det var under Nils Poppes 28 år på Fredriksdal som teatern blev riksbekant. 1994 tog Eva Rydberg över och har nu tillsammans med sin man Tony Johansson drivit teatern i 26 år. När det var tid att förnya spelperioden på Fredriksdalsteatern valde Eva och Tony att förlänga hyresavtalet med två år mot normalt fem.

”- Det har varit fantastiska år som jag kommer att sakna jättemycket, säger Eva, men vi kan inte spela i evigheter. Jag fyller 79 år till sommaren 2022 och jag måste sätta punkt nån gång. Jag har lite andra planer som jag vill förverkliga, samtidigt som kommunen har aviserat en annan framtid för teatern på sikt.” 

Sommaren 2023 blir alltså den sista sommaren för Eva och Tony och deras mångåriga medarbetare. I mitten av augusti 2023 spelas den sista föreställningen, men innan dess så laddar man för fullt med ”Pang i bygget” under sommaren 2022. Och där är biljettförsäljningen redan i full gång och över 15 000 biljetter är bokade.

Vad som kommer att spelas 2023 är inte riktigt klart ännu men det kommer att presenteras längre fram i sommaren.

Pang i Bygget till Helsingborg i sommar!

Allt började för några år sedan när John Cleese och Eva Rydberg träffades bakom scenen efter en av Cleeses otroligt populära one man shows. Han var imponerad av hur framgångsrik Fredriksdalsteaterns egen uppsättning av Fawlty Towers varit, och låg dessutom själv i startgroparna för att göra sin egen scenversion av TV- klassikern.

Lagom till John Cleeses 80 årsdag 27 oktober blev så alla formaliteter äntligen  klara och allt är nu klappat och klart för en ny skrattfest på Fredriksdalsteatern sommaren 2021. Att Europapremiären sker i Sverige är ingen slump, John Cleese menar att Svenskar och Engelsmän har lite av samma humor, ”vi har väldigt lika humor och har  lätt för att skratta ihop”, berättar han för regissören Anders Albien som också kommer att översätta John Cleeses manus till svenska.

John Cleeses egen scenversion är annorlunda än den som så framgångsrikt spelades på Fredriksdalsteatern  sommaren 2014 och sedan gick vidare till Malmö och Göteborg. Den bygger på en av de mest populära episoderna (Hotel Inspectors) och runt denna intrig har man på ett smart sätt vävt in några av de absolut mest populära scenerna ur hela TV serien, berättar upphovsmannen Cleese. Hans egen favoritfigur är förresten den timide och så älskvärde Majoren som ständigt försöker vara behjälplig och göra rätt men som så sällan lyckas med detta.

På Fredriksdalsteatern kommer vi åter att få möta de skådespelare som senast lyckades så perfekt med att pricka in originalkaraktärernas  tajming och få det engelska badhotellet  att leva upp även på svenska – Adde Malmberg som Basil, Eva Rydberg som Sybil, Birgitta Rydberg som Polly, Kalle Rydberg som Manuel, Ewa Roos som Mrs Richards och så förstås Håkan Mohede som Majoren.

KÄRA PUBLIK!

 

Ett stort tack för ännu en fantastisk sommar på Fredriksdalsteatern! Kika in här senare i höst om ni är nyfikna på vad vi ska spela
sommaren 2020.

VAR GOD DRÖJ! – ADDE MALMBERG REGISSERAR OCH SERVERAR SOMMARENS BÄSTA SKRATT 2019.

                  

Är det roligt med vårdkriser, besparingar, underbemanning, stress, felbehandlingar och personalbrist? Nej, inte alls! Men det kan bli roligt om man låter ett äldre, förvirrat par – spelat av Eva Rydberg och Allan Svensson – hamna mitt i allt detta, en vanlig dag, på en vanlig sjukvårdsavdelning på ett vanligt svenskt sjukhus, en ovanligt rörig lördag när dessutom datasystemet är ur funktion.

Verklighetstroget? Kanske!
Trovärdigt? Nästan!
Roligt? Absolut!

Denna komedi är ett måste för alla som jobbar inom svensk sjukvård, eller som nån gång varit i kontakt med svensk sjukvård, eller som känner nån som nån gång varit i kontakt med svensk sjukvård och för alla som nån gång i framtiden kommer att komma i kontakt med svensk sjukvård!

Handlingen i Var god dröj (med originaltiteln Nil by Mouth) är förlagd till ett nedslitet och sparbetingat lasarett i Helsingborgstrakten. Dråpliga felbehandlingar och dräpande repliker avlöser varandra i en sjukhuskomedi där allt går fel.

Karin Bellmann är intagen på sjukhus för nånting som hon har glömt. När hon flyttas från avdelningen Fröding till Ferlin startas en karusell av förväxlingar. Maken är teologie doktor men misstas genast för en medicine doktor på det underbemannade sjukhuset. Mitt i helgstressen dyker dessutom en inspektör från landstinget upp …

Pjäsen utspelar sej alltså i sjukhusmiljö, en miljö som de flesta både känner igen och känner en viss skräck inför och just därför finns det många chanser till igenkänning och skratt.

Att det också finns ett stänk av satir över hur vården ser ut idag, gör ju inte det hela sämre. Vi får följa arbetet på en helt vanlig avdelning, en helt vanlig dag, på ett helt vanligt sjukhus i Helsingborg. Och där är väl allt under kontroll, eller?

Adde Malmberg

Läs mer >>>