VAR GOD DRÖJ! – ADDE MALMBERG REGISSERAR OCH SERVERAR SOMMARENS BÄSTA SKRATT 2019.

                  

Är det roligt med vårdkriser, besparingar, underbemanning, stress, felbehandlingar och personalbrist? Nej, inte alls! Men det kan bli roligt om man låter ett äldre, förvirrat par – spelat av Eva Rydberg och Allan Svensson – hamna mitt i allt detta, en vanlig dag, på en vanlig sjukvårdsavdelning på ett vanligt svenskt sjukhus, en ovanligt rörig lördag när dessutom datasystemet är ur funktion.

Verklighetstroget? Kanske!
Trovärdigt? Nästan!
Roligt? Absolut!

Denna komedi är ett måste för alla som jobbar inom svensk sjukvård, eller som nån gång varit i kontakt med svensk sjukvård, eller som känner nån som nån gång varit i kontakt med svensk sjukvård och för alla som nån gång i framtiden kommer att komma i kontakt med svensk sjukvård!

Handlingen i Var god dröj (med originaltiteln Nil by Mouth) är förlagd till ett nedslitet och sparbetingat lasarett i Helsingborgstrakten. Dråpliga felbehandlingar och dräpande repliker avlöser varandra i en sjukhuskomedi där allt går fel.

Karin Bellmann är intagen på sjukhus för nånting som hon har glömt. När hon flyttas från avdelningen Fröding till Ferlin startas en karusell av förväxlingar. Maken är teologie doktor men misstas genast för en medicine doktor på det underbemannade sjukhuset. Mitt i helgstressen dyker dessutom en inspektör från landstinget upp …

Pjäsen utspelar sej alltså i sjukhusmiljö, en miljö som de flesta både känner igen och känner en viss skräck inför och just därför finns det många chanser till igenkänning och skratt.

Att det också finns ett stänk av satir över hur vården ser ut idag, gör ju inte det hela sämre. Vi får följa arbetet på en helt vanlig avdelning, en helt vanlig dag, på ett helt vanligt sjukhus i Helsingborg. Och där är väl allt under kontroll, eller?

Adde Malmberg

Läs mer >>>