Topcontent header

Archive | Nyheter

HÄR ÄR FARSEN SOM TAGIT HELA VÄRLDEN MED STORM. VI KAN LOVA ATT DET BLIR HYSTERISKT ROLIGT I SOMMAR!

FULL FART MOT SOMMARENS BÄSTA SKRATT!

Lite bitande kallt i vinden var det allt när vi tidigare i veckan tog emot massmedia och fullt ut drog igång repetitionerna. Med Sven Melander som regissör är dock risken liten att vi inte håller värmen. Tempot är högt. Intensiteten påtaglig. Den 16 juni kl 19.30 är det dags för sommarens galnaste fars i Teatersverige – Hotelliggaren.

Några pressröster:

HD >>>
SVT >>>
Sveriges Radio >>>
SKD >>>

2017 affisch

Farsernas mästare är engelsman och heter Ray Cooney. Bland de mest glänsande pärlorna från hans penna är pjäsen Two into One som efter översättning och bearbetning av Sven Melander blivit till Hotelliggaren.

Tokigare kan det knappast bli när parlamentsledamoten och viceministern Richard Willey (Fredrik Dolk) i Thatchers Storbritannien checkar in på Westminster Hotel i London. Hans alibi är att han behöver förbereda sig för sedlighetsdebatten i Underhuset. I största hemlighet har han dock smitt planer för ett amoröst äventyr med självaste premiärministerns sekreterare. Allt är förberett men några små detaljer måste lösas på plats. Han har därför stämt möte med sin lojale och pålitlige men något förvirrade assistent George Pigden (Ola Forssmed) som intet ont anande infinner sig i tid.

Men nog är det egendomligt att Richard bokat dubbelrum och har fru Pamela (Sussie Eriksson) med på resan? Hur har han tänkt? Det kan väl knappast vara politiskt korrekt? Och så här förbereder man väl inte sig för en sedlighetsdebatt? Den barska hotellchefen (Eva Rydberg) börjar ana oråd och hennes småsluge servitör (Kalle Rydberg) har inte många rätt i sina göromål.

Läs mer >>>

Dela denna sida...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

EN MAKALÖS KVINTETT PREMIERADES MED DET ÄROFULLA GANNEVIKSSTIPENDIET.


Foto: Jean-Baptiste Béranger
Stipendiaterna fr v: Eva Rydberg, Birgitta Egerbladh, Per Åhlin och Marie-Louise Ekman. Nina Stemme saknas på bilden.

Fem meriterade konstnärer förärades Ganneviksstipendiet: Eva Rydberg, teater. Marie-Louise Ekman, bildkonst. Nina Stemme, musik. Birgitta Egerbladh, dans. Och Per Åhlin, film. Hjärtligt grattis från webbredaktionen!

Eva Rydbergs stipendium motiverades så här: ”Hon är skådespelaren som har sina rötter i dansen. Utifrån den kunskapen bemästrar hon en anrik tradition där fysisk humor omgärdas av stor värme och total publikkontakt. Hennes sårbara och öppna gestaltningar för oss mellan skrattet och gråten. Med sina karaktärer försvarar hon alltid den lilla människans kamp för sin existens”.

Intervju med Eva i DN >>>

Dela denna sida...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

TRIO MED KLÖS PÅ NALEN.

Den 24 april på Nalen i Stockholm tar Eva plats på scenen tillsammans med Vicky von der Lancken och Barbro ”Lill-Babs” Svensson för att av Anders Sandrews Stiftelse tilldelas 2017 års stipendium för förtjänstfull konstnärlig gärning. Stipendierna är på vardera 125.000 kr.

Mer om priset och arrangemanget >>>

 

Dela denna sida...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

EN NY OMGÅNG PUSSELBITAR MED EN VÄLKÄND OCH TRÄFFSÄKER KOMEDIENN.

161028

Sussie Eriksson kommer till Fredriksdalsteatern 2017. Hon är som klippt och skuren för en av huvudrollerna i sommarens komedi. Hennes fullmatade CV bär syn för sägen. 550 föreställningar av musikalen Mamma Mia på Cirkus och i Scandinavium, krogshower som R.E.A. och i trion Prima Donnor med Gunilla Backman och Charlott Strandberg, TV-program som Så ska det låta, Doobidoo, Allsång på Skansen och Sing-A-Long, filmer, revyer, TV-serier och en rad musikaler. Just nu är hon aktuell i Mamma Mia! The Party på Tyrol i Stockholm.

Med Sussie Eriksson, Ola Forssmed, Eva Rydberg och ytterligare några etablerade komiker är det bäddat för skrattfest till sommaren.

DEN HÄR MANNEN KOMMER TILLBAKA NÄSTA SOMMAR. FAST I EN HELT ANNAN SKEPNAD.

1610113

Ola Forssmed. Efterfrågad. Efterlängtad. Hans tidigare framträdanden på Fredriksdalsteatern har etsat sig fast i minnet hos många. Vem minns inte Olas formidabla succé som Groucho Marx i Den Stora Premiären 2007? Eller hans oförlikneliga gestaltning av Greta Mohlins mångsidige medarbetare Jean i Viva la Greta 2011?

Dela denna sida...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone