Topcontent header

Omsorgsfullt bäddat för skratt och muntrationer på Fredriksdalsteatern kommande sommar

Pressrelease 170505

Eva Rydberg har just avverkat de sista fem dagarnas inspelning av årets julkalender i SVT – Jakten på tidskristallen. Efter många veckor i studio som professor Styregaard dressar Eva nu om till hotelldirektör och drar den 8 maj igång repetitionerna inför sin 24:e sommar som chef för Fredriksdalsteatern.

Fredagen den 16 juni är det premiärdags för två akters fars av bästa märke. För manus svarar en av världens mest spelade författare i genren – Ray Cooney. Pjäsen heter i original Two into One som i Sven Melanders översättning och bearbetning fått titeln Hotelliggaren. Sven kommer också att regissera uppsättningen.

Eva berättar förtjust:

”Det är en fantastiskt rolig pjäs som utspelar sig 1983 på ett hotell nära Houses of Parliament i London. Vi befinner oss således i ”järnladyn” Margaret Thatchers Storbritannien.

Äntligen har jag åter lyckats engagera Ola Forssmed som efter sina tidigare succéer här är ständigt efterfrågad. Vem minns inte hans Groucho Marx till exempel? Jag har också nöjet att få hälsa en riktig vitamininjektion välkommen till oss för första gången. Härliga Sussie Eriksson, välkänd nöjesprofil och komedienn, direkt från den ständigt fullbokade föreställningen Mamma Mia The Party på Tyrol. Och så Sven Melander som regissör, det kan ju inte bli bättre. Jag ser verkligen fram emot sommaren.”

Handlingen i korthet: Parlamentsledamoten och viceministern Richard Willey (Fredrik Dolk) från Worthing checkar in på Westminster Hotel tillsammans med sin hustru Pamela (Sussie Eriksson). Richard ska ägna eftermiddagen åt förberedelser inför den stundande sedlighetsdebatten i Underhuset och har därför bestämt möte med sin högra hand, den plikttrogne, lojale och korrekte George Pigden (Ola Forssmed). Pamela tänker passa på att äntligen se matinéföreställningen av den hyllade musikalen Evita.

På ytan en helt vanlig dag. Men skenet bedrar och moralen sviktar betänkligt. Richard har planerat för ett litet amoröst äventyr med en av premiärministerns sekreterare, vars man befinner sig på skidsemester. George åtar sig motvilligt att vara Richard behjälplig med några praktiska detaljer. Som att boka ett rum till exempel. Bara för några timmar och självklart i fingerat namn. Den koleriska hotellchefen (Eva Rydberg) anar ugglor i mossen. Den småsluge och girige servitören (Kalle Rydberg) rör till allt som går att röra till. Och så den stackars snurrige George som vänder ut och in på sig själv för att rädda det som räddas kan i den totala förvirring som han i hög grad är medskyldig till.

Karusellen snurrar på galet högvarv och den genuina farsens alla dråpliga kännetecken radar upp sig. Får det verkligen gå till så här på ett högst anständigt hotell? Har hotelldirektören koll på läget? Hur ska det här sluta? Blir det någon tête-à-tête överhuvudtaget?

Pressrelease i pdf-format >>>
Nedladdning av pressbilder >>>

 

Dela denna sida...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone