Topcontent header

En rad oväntade besök hos familjen Palm i Helsingborg…

Pressrelease 171130

…  skapar oreda i Eva Rydbergs 25:e uppsättning som teaterchef med nybearbetningen av den gamla klassikern Fars lilla tös.

Vi förflyttar oss till familjen Palms villaträdgård 1926 och tittar in genom lövverket. Där sitter professorskan Emilie Palm (Mia Poppe) och väntar på sin älskade make Waldemar. Hon är förväntansfull. Idag ska de fira sin ettåriga bröllopsdag.

Matematikprofessorn Waldemar Palm (Anders ”Ankan” Johansson) är minst sagt tankspridd och har totalt glömt bort att uppmärksamma den här dagen. Till och med det faktum att han har semester har fallit honom ur minnet. Men så snart han dyker upp blir han vänligen påmind av sin hustru. ”Min egen lille professor, den här dagen ska vi bara ha för oss själva.”

Men det blir inte alltid som tänkt. Ett brev dyker upp. Flera dagar för sent på grund av betjänten Hermans (Robert Rydberg) slarv. Nu är goda råd dyra. Waldemars svärföräldrar, överste Rutger Cederstam (Fredrik Dolk) och hans hustru Matilda (Eva Rydberg) står snart i farstun. Det gör högst oväntat också Emilies barndomsvän, författarinnan Hilma (Anna Norberg) som under pseudonym skriver lätt ekivoka romaner. Som naturligtvis ingen läser men de säljer utmärkt. Ännu är dock inte överraskningarnas tid förbi. Även Waldemars gamle studentkamrat, advokaten Wall (Kalle Rydberg), anmäler sin ankomst i akt och mening för att avisera ytterligare en objuden gäst: kabarésångerskan Amanda Propp (Birgitta Rydberg) från Tomelilla. Ett yrväder, lindrigt uttryckt.

Hur hänger dessa egendomliga sammanträffanden ihop? Vad är det för uppseendeväckande handlingar som Wall presenterar? Och hur kommer det sig att fröken Propp fullkomligt ogenerat gör entré och tar för sig hos akademikerparet Palm? Det hela utvecklar sig till en mycket märklig historia med åtskilliga lustiga turer och osannolika avslöjanden. 

Det är upplagt för en riktig klassiker i äkta Fredriksdalsanda med sång och dans och härlig komik. Det lovar bli en jubileumsfest med allt och lite till. Eva Rydberg firar 25 år som chef på Fredriksdalsteatern och 60 år som artist. Dessutom passar Fredriksdal som friluftsmuseum på att fylla 100 år.

Sven Melander och Mikael Neumann har bearbetat manus och skrivit sångtexter. Anders Aldgård regisserar och Robert Dröse koreograferar. Det blir premiär fredagen den 15 juni kl 19. Säsongen avslutas söndagen den 19 augusti.

Pressrelease i pdf-format >>>
Nedladdning av pressbilder >>>